Categorieën
Hoogsensitiviteit

Wat houdt het nu precies in en ben jij het wellicht ook, hooggevoelig/ hoogsensitief?

Hoogsensitiviteit komt voor 1 op de 5 personen. De meeste mensen zijn zich er niet eens bewust van.

Hoogsensitiviteit

De term “Hooggevoeligheid” is wetenschappelijk bewezen. Er is niks zweverigs aan en ik bekijk het vanuit een christelijk perspectief.

Ongeveer 20% van de mensheid is hoogsensitief, dat is 1 op de 5 personen. Aanzienlijk veel personen op de hele wereld hebben dus deze karaktereigenschap vanaf hun geboorte al meegekregen.

Hoogsensitieve personen (HSP) worden ‘fijngevoeliger’ geboren, hun zenuwzintuigstelsel neemt meer details waar en deze prikkels worden intensiever en uitgebreider verwerkt.

“Ik ben wel gevoelig maar niet hoogegevoelig hoor”.

Dit hoor ik vaak tijdens coachgesprekken en is vaak onterecht. Het verschil zit er meestal in dat je niet op alle vlakken gevoelig hoeft te zijn maar op welke gebieden van gevoeligheid jij je herkent.

Zoals een collega bijvoorbeeld minder goed kan omgaan met emoties van anderen en jij minder goed tegen kan als mensen je teveel dingen tegelijk laten doen of minder goed tegen fel licht kan.

De senior coaches van TotalBalance kunnen met behulp van de uitgebreide HSP/sensitiviteit test inzicht geven op welke van de 9 omgevingsgebieden jij je het meeste in herkent. En al weet je dit dan kan jij er je profijt mee doen. Weten wat jou triggert, laat belemmeren of stagneren maar ook waarbij jij in je kracht staat, jou laat stralen en intens genieten!

Niet voor iets is mijn slogan: Dichterbij je echte ik, van valkuil naar kracht, samen met God! Je bent het waard, je bent zo uniek en kostbaar gemaakt! Leef dus ook zoals je gemaakt bent tot eer van Hem.

Gratis training:

Benieuwd op ik bij je pas? Probeer eerst mijn gratis training voor vrouwen die het gevoel hebben geleefd te worden door het dagelijks leven en meer balans & energie willen ervaren!