Het echte Leven ontdekken!

Z2
Als buddy/maatje gekoppeld en het echte leven ontdekken!

Het was de dag dat ik gekoppeld werd met Anne Claire. Anne Claire was een prachtige jonge meid in een rolstoel. Door een ongeluk kreeg ze een hersenafwijking. Wat een prachtige meid. Ik genoot met volle teugen van ons contact. Echt contact, verbinding, haar glimlach, samen moeilijkheden trotseren maar vooral genieten. Eindelijk maakte ik een verschil en kon ik iets betekenen voor een ander. Dat deed ik niet uit mezelf. Achteraf gezien besef ik mij dat God deze weg voor mij heeft uitgestippeld.  Die weg was niet kaarsrecht. Het is mijn levenspad met kronkels, bochten en omwegen. Maar HIJ voorziet in alles wat jij en ik nodig hebben. Een heerlijke gedachte en een rotsvast geloof.

Ik ben Annelies, getrouwd en ik heb 2 prachtige dochters. Ik heb veel verschillende beroepen uitgeoefend. Ik zal je daar nu niet teveel over uitweiden. Maar ergens tussen binnenhuisarchitect en werkzaam in de jeugdgezondheidszorg werd mij één ding steeds duidelijker. Ik ben een geliefd kind van God en kan een wezenlijk verschil maken in iemands leven. Ik loop graag met mensen mee in het leven. Bemoedigen, luisteren, motiveren en coachen zijn voor mij prachtige vormen om anderen te helpen.

Als vrouw hebben we een flinke taak gekregen in deze wereld. Meer dan ooit hebben we aardig wat ballen hoog te houden. Daarbij verliezen we onszelf en God nog wel eens uit het oog.

Van valkuil naar kracht! Dit motto is zeer toepasselijk in mijn leven. Over mijn valkuil hoef ik niet lang na te denken. Voor anderen zorgen, in velen vormen en jongeren en volwassenen begeleiden is prachtig werk. Werk waar ook veel tijd in gaat zitten. Daarin besefte ik wel dat ik mijn gezin, mijn huishouden maar ook vooral mezelf weleens tekort kon doen. Niet makkelijk maar wel erg leerzaam.

Toen ik de coachopleiding van Total Balance deed, mocht ik kijken naar mijn eigen belemmeringen er waar het nodig was deze aan te pakken in mijn eigen leven. Hierdoor ontstond ruimte en perfectief van Gods plannen voor mij.  Deze kans nam ik met beide handen aan. Alles viel op zijn plek, prachtig. In de week dat ik mijn ontslag indiende kwam de eerste coach aanvraag via mijn website al binnen. Wonderen bestaan!  Ben ik nu een perfect mens/ coach? Nee zeker niet. Maar ik heb wel geleerd dat God juist door mijn oprechtheid, kwetsbaarheid, zwakheid heen kan werken. Zijn leiding en liefde zie ik door de coach trajecten heen!  God heeft ons perfect geschapen en door Jezus mogen we nu al in zijn Koninkrijk leven. Leven in volheid biedt Hij ons aan, ook nu al. Jij bent geliefd, waardevol, kostbaar en uniek gemaakt. En met de door Hem in jou uitgestorte passie en unieke talenten wil hij jou laten (her)ontdekken dat jij van waarde en een toevoeging voor de wereld bent! Wat een heerlijke gedachte. En wat help ik jou graag om meer balans, kracht, rust en liefde te ervaren in dit leven. Een leven in vrijheid, samen met God!

 

En zo leerde ik steeds meer over mezelf. Als je mij 10 jaar geleden had gezegd dat ik hooggevoelig zou zijn, zou ik waarschijnlijk niet geloofd of begrepen hebben. Toch is dat één van de dingen waar ik achter ben gekomen en wat mijn leven zo verrijkt heeft. Eerst uitte hooggevoeligheid zich in mijzelf teveel wegcijferen en moeilijk grenzen kunnen stellen. Ik heb geleerd om er voor anderen maar ook voor mezelf te zijn en om veel meer te genieten van de mooie dingen van het leven. Het klinkt cliché maar het is zo waar. Ik geniet van de rust in de natuur (ook een  teken van hoogsensitiviteit). En ik hou ontzettend van een cappuccino, van onze beestenboel, een hond, kat, vissen en een verzorgpony.  En omdat elk huisje zijn kruisje heeft, elke weg zijn hobbels, weet ik: op een dag wordt alles nieuw!

Ik help jou graag om ook in vol vertrouwen te mogen zeggen: Hij voorziet, Hij baant de weg en heeft ook voor mij een hoopvolle toekomst voor ogen. Laten we samen oplopen!

Met liefs,

Annelies

_DSC3891
wie ben ik
Sharefotografie-8