Hoogsensitiviteit

Wat houdt het nu precies in en ben jij het wellicht ook, hooggevoelig/ hoogsensitief?

De term “Hooggevoeligheid” is wetenschappelijk bewezen. Er is niks zweverigs aan en ik bekijk het vanuit een christelijk perspectief. Ongeveer 20 procent van de mensheid is hoogsensitief, dat is 1 op de 5 personen. Aanzienlijk veel personen op de hele wereld hebben dus deze karaktereigenschap vanaf hun geboorte al meegekregen.

Hoogsensitieve personen (HSP) worden ‘fijngevoeliger’ geboren, hun zenuwzintuigstelsel neemt meer details waar en deze prikkels worden intensiever en uitgebreider verwerkt.

_DSC3891
Hooggevoeligheid is een gave, een kracht van waaruit je mag leven.

Iedereen is uniek gemaakt en de karaktereigenschap hooggevoeligheid is zoals God mij en vele gemaakt heeft. Voor mij is HSP een waardevolle kracht geworden. Want het is een prachtige en unieke eigenschap waar zoveel moois uit naar voren kan komen als je er mee weet om te gaan. Helaas weten veel mensen pas op latere leeftijd waar het ‘anders’ zijn/ voelen vandaan komt.

Ik ontmoet veel mensen in mijn praktijk die zich teveel wegcijferen, aanpassen, de lat hoog leggen, slecht tegen onrecht kunnen, te weinig hersteltijd nemen om alle prikkels (waargenomen informatie, geluiden en indrukken) te verwerken, zodat zij uit balans zijn geraakt of zichzelf kwijtgeraakt zijn.

En dat is dus helemaal niet gek door zoveel te zien, te horen en vooral te voelen, is een hooggevoelig persoon sneller geboeid en sneller vermoeid.

Intens genieten, uitbundige vreugde en diepgaande contacten passen eveneens in het plaatje. Hooggevoelig zijn is zowel uitputtend als verrijkend, beangstigend als boeiend, verbindend als verwijderend.

Hoe kom je er achter of je hoogsensitief bent? Neem contact op! Door een hooggevoeligheidstest af te nemen en jouw persoonlijke situatie door te nemen, kunnen we bekijken waar jij tegen aan loopt. "Want wie problemen ervaart, maar niet de juiste zorg krijgt, lijdt langer dan nodig.”

Het gaat mij om de vraag: hoe kan ik jou helpen met de hinder die jij ondervindt?

Door de (h)erkenning en inzichten kan jij jouw hoogsensitiviteit bekijken, van valkuil naar kracht, samen met God!

Annelies van Pit Coaching is de christelijke coach bij hoogsensitiviteit!

_DSC4377

Aanbeveling: neem contact op met mij of iemand die hier écht in gespecialiseerd en getraind is.

Tevens kan je bij mij de uitgebreide TotalBalance Hoogsensitiviteitstest doen. Deze test is uitgebreider dan de test van Elaine Aron en onderscheid maar liefst 9 gebieden van hooggevoeligheid. Hierdoor krijg je nog beter inzicht wat jouw top 3 gevoeligheden zijn (bijv omgevings,- visueel en geurgevoelig). Wat jouw belangrijkste hoogsensitiviteits-triggers zijn. En hoe je ermee kan (leren) omgaan.

Heb God lief boven alles en je naaste ALS jezelf.

Vanuit de Bron liefhebben, weten hoe je goed voor jezelf zorgt zodat je daarnaast ook weer kunt uitdelen naar je omgeving.