E-Book “Identiteit” – GRATIS DOWNLOAD!

  • E-Book “Identiteit”
  • Interesse in Hartstocht! 1x per kwartaal zal er een webinair, workshop ofverdiepende training zijn.

Laat je emailadres achter en je ontvangt een mail wanneer er een “HartsTocht” in aantocht is!
Mail gerust (vrijblijvend) info@pitcoaching ovv Hartstocht.
Via de QR op het E-book of Contactformulier Tot ziens!

  • Constant een opgejaagd gevoel?
  • Moeite met ontspannen?
  • Frustratie? En misschien ook steeds meer moeite om lekker te slapen?
  • Met alle gevolgen van dien?

Wist je dat in 2019 volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) 17% van de beroepsbevolking stress- en burn-outklachten had? 16% Van de mannen en 18% van de vrouwen…(*)

In 5 stappen naar meer rust!

Je bent dus niet bepaald de enige!

Steeds meer mogelijkheden en steeds meer digitale prikkels zorgen voor stress die niet direct het hoofd kan worden geboden. De ontwikkelingen gaan simpelweg harder dan het vermogen van ons brein zich aan te passen. Maar niet alleen de extra prikkels vormen een risico. Verwachtingen van anderen, onvoldoende kennis van de eigen grenzen, oud zeer dat wordt meegetorst en de druk om te presteren zijn bijvoorbeeld enorme energielekken. En dan is het niet zo vreemd dat we op een gegeven moment leeg zijn.

Op.

Niet alleen door onze energie heen, maar ook door onze reserves.

Maar er is hoop!

Mocht je je zo voelen; dit is niet het einde van het verhaal. Dit is niet hoe je situatie hoeft te blijven. Angst, stress en burn-out zijn symptomen van onderliggende energielekken. Zodra je deze boven tafel hebt en hebt opgelost dan wel je ervan bewust bent geworden, ontstaan er nieuwe inzichten. En nieuwe inzichten zullen er voor zorgen dat je andere keuzes gaat maken. Hoe dan? 

De volgende vijf stappen helpen je op weg naar een leven vanuit Rust & Balans

Stap 1: neem jezelf serieus

Als je er dag in dag uit tegenop ziet om je agenda af te werken, naar je werk te gaan, of als je moe en uitgeput thuiskomt uit je werk, zonder dat je je voldaan voelt, dan wordt het tijd om jezelf eens goed in de spiegel te kijken. Neem jezelf en dat energieloze gevoel serieus, want het is een signaal dat er iets niet klopt en dat het tijd is voor verandering.

Stap 2: schrap alles uit je agenda wat je energie kost

Klinkt misschien wel heel rigoureus, maar als je helemaal op bent en niet meer kunt ontspannen, is het de vraag hoe lang je zo door kunt gaan, voordat het licht letterlijk uitgaat… Voor wie kun je dan nog wat betekenen? Denk je nu; ‘oh maar, het gaat nog wel, ik moet gewoon even wat harder werken’ en merk je bijvoorbeeld dat je je sociale contacten gaat verwaarlozen, of dat de tijd met kinderen er steeds meer bij inschiet? Wees dan extra waakzaam; dit is een belangrijk kenmerk van een pre-burn-out; je zit aan de vooravond van een burn-out…

Gun jezelf rust. Niet langer meer ‘moeten’. Trek aan de rem.

Stap 3: zoek hulp

Soms lijkt het misschien dat je zoveel moet en dat je alles alleen moet doen. Maar dat is niet zo. Je hóeft het niet alleen te doen. De reden dat je je keuzes hebt gemaakt die hebben geleid tot de situatie waarin je zit, is dat je bepaalde inzichten mist. Inzichten die anderen die jou voorgingen al wél hebben opgedaan. En dat kan bijvoorbeeld een coach zijn die er zijn/haar werk van heeft gemaakt om anderen zo efficiënt mogelijk verder te helpen op hun pad.

Hoe zou het voor jou zijn om héél even te kunnen rusten bij iemand anders en je te laten vullen met nieuwe energie?

Stap 4: breng je stressoren in kaart

Dat je je leeg voelt betekent simpelweg dat er meer energie uit is gegaan dan dat er binnen is gekomen. Welke stressoren heb jij in je leven? Welke dingen/mensen/taken kosten jou energie? Heeft het te maken met je verleden, oude pijn die onderhuids energie blíjft vreten? Of zijn er persoonlijkheidskenmerken waar je te weinig rekening mee houdt? Heb je de juiste ‘motiverende omstandigheden’ om je heen? Past jouw werkplek bij je? Heb je voldoende tijd en ruimte voor ontspanning en ontspan je ook op de manier die bij jouw persoonlijkheid past? Woon je in een huis dat je energie geeft? Heb je de juiste vriendschappen? En zo is er nog een heel aantal mogelijke stressoren. Breng ze samen met een coach in kaart! Je zult merken dat er veel kwartjes gaan vallen.

Stap 5: maak andere keuzes

Met alle inzichten die je hebt opgedaan, krijg je ook je eigen grenzen in kaart. Wat betekent dat je weet wanneer je ‘ja’ en ‘nee’ moet zeggen. En die grenzen liggen voor iedereen anders, afhankelijk van hoe jij in elkaar zit en welke persoonlijkheid jij hebt.

Wat is het jou waard om meer rust en balans te vinden? Wat zou dat betekenen voor jezelf, voor je eventuele partner en gezin, vrienden? Je gezondheid? 

Je situatie veranderen begint bij het maken van een keuze en het zetten van een stap. Gun jezelf dezer stap en maak direct een afspraak met een van de TotalBalance Coaches. Zodat je kunt gaan voor meer energie. Voor rust. Zodat je niet alleen kunt gaan ontspannen, maar leert wat je kunt doen om voortdurend vanuit die ontspanning te leven. Omdat dat wel degelijk mogelijk is, zelfs in de hectische tijd waarin we leven!

Een TotalBalance Coach helpt je om op zoek te gaan naar je stressoren, maar ook met:

  • Het definitief verwerken van je verleden, zodat het je niet blijft achtervolgen en het geen energie meer kost
  • Het doen van een persoonlijkheidstest, zodat helder wordt wat er bij jou past en waar jij het allerbeste in bent
  • Welke dromen en doelen voor jou in het verschiet liggen

Zodat je vanuit die basis van rust en balans kunt LEVEN en écht van betekenis kunt zijn voor je omgeving!

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk eerst nog de gratis TotalBalance minitraining of neem contact met mij op!